News

Dümmel - Suurin pienillä kappaleilla

26.08.2022

Dummel

Vuonna 1928 perustettu saksalainen työkaluvalmistaja Paul Dümmel Werkzeugfabrik GmbH on yksi johtavista pienien kovametallityökalujen valmistajista. Dümmelin yksi prioriteetti on valmistaa korkealaatuisia täyskovametallisia työkaluja sorvaukseen ja jyrsintään. Laajan tuotevalikoiman ansiosta koneistuksen tuottavuutta voidaan lisätä myös pienissä työkappaleissa. Dümmelin tuotteet kehitetään ja valmistetaan Saksassa korkeilla laatuvaatimuksilla yhdessä sisäisen laadunvarmistusjärjestelmän ja kansainvälisen ISO 9001 -sertifikaatin kanssa. Tuotevalikoima kattaa yli 4 000 vakiotuotetta ja 10 000 erikoisratkaisua, joiden avulla pyritään varmistamaan nopea tuotteiden saatavuus. Dümmelin asettama vaatimus itselleen on olla ”suurin pienillä kappaleilla” ja sen pitkästä historiasta ja kokemuksesta kertoo myös se, että ensimmäiset Dümmel-patentit on haettu jo vuonna 1951.

ULTRAMINI

Ultramini -työkalusarja on välttämätön pienimpien reikien sorvaamiseen. Pienen halkaisijan sisäsorvaus on aina ollut vaikeaa, eikä ihanteellisen työkalun saaminen ole helppoa. Ultramini-työkalusarja kattaa yli 1 000 erilaista vakioterää, jotka voidaan kiinnittää vain kahteen työkalunpitimeen. Ultramini -työkalusarja kattaa myös HARDLINE – työkalut, jotka ovat suunniteltu kovakoneistukseen jopa 66 HRC saakka.

ultramini

MINICUT

MINICUT on työkalujärjestelmä, joka soveltuu sisäsorvaukseen 7mm reiän halkaisijoista alkaen. Minicut-järjestelmässä kovametalliterien päästä ruuvattava liitäntä takaa parhaan toistotarkkuuden ja tukevuuden. Minicut-järjestelmä tarjoaa sorvaustyökalut sisäsorvauksen lisäksi myös kierteiden sorvaukseen sekä sisäpuolisien ja otsapinnan urien sorvaamiseen. Pitkäsorvausautomaateille suunniteltujen Swissline-työkalujen sivustakiinnitettävien teräpalojen valikoimasta löytyvät perinteisten sorvausterägeometrioiden lisäksi ratkaisut myös pistoon, katkaisuun sekä kierteiden sorvaukseen. Pitkän teräsärmän ansiosta Swissline-työkalut soveltuvat hyvin isoihin lastunpaksuuksiin silloin, kun kappale pitää saada työstettyä kerralla yhdellä lastulla. Swissline-työkalujärjestelmä kattaa työkaluvarsien koot 8-25mm.

minicut