Tiger·tec® Gold-kampanj

Walter Tools Tiger·tec® Guld vändskär på rea till och med 25 oktober 2024. LÄS MER

Mastercam 2025 har släppts.

Den nya versionen av den ledande CAM-mjukvaran har släppts! LÄS MER

NYTT: Utbildningsvideor för Mastercam är nu tillgängliga

Vår onlinebutik har precis lagt till utbildningsvideor för Mastercam! LÄS MER

Smörjmedel och fetter

Högkvalitativa smörjmedel och fetter för verkstäder. LÄS MER

CloudNC CAM Assist

Framtiden för CNC-programmering med AI. LÄS MER

Walter Tools-kampanj

Borra och gänga-kampanj 15/10 - 05/12/2024. LÄS MER

Installation av Mastercam postprocessor

Mastercam-postprocessorer levereras till kunder antingen som zip-komprimerade filer, Mastercam-Content filer eller Mill-Turn miljöer. Följ instruktionerna nedan för att installera olika Mastercam-postprocessorer.

Användarvillkor för Mastercam postprocessorer

Zip-postprocessorpaket

Zip-paketet packas upp i Mastercams delade mapp. Vanligtvis är mappen C:\Users\Public\Documents\shared Mastercam 202x\ (Eller C:\Användare\Offentlig\Offentliga dokument\shared Mastercam 202x\ eller liknande.)

Ingen separat programvara krävs för att packa upp zip-paketet. Det räcker med att högerklicka på filen i Windows filutforskaren och välja "Packa upp alla..." och sedan använda knappen "Bläddra" för att välja Mastercams delade mapp.

När paketet är uppackat i den delade mappen går filerna automatiskt till rätt mappar:
cnc_machines\ och mill\posts och/eller lathe\posts

Content-postprocessorpaket

Vissa tillverkare av postprocessorer levererar sina postprocessorer som en .mcam-content fil.
.mcam-content postprocessorpaketet installeras genom att dra filen till Mastercams huvudskärmområde.

Mill-Turn maskinmiljöer

Mill-Turn maskinmiljö placeras i följande mapp;
C:\Users\Public\Documents\Shared Mastercam 202x\Mill Turn\machines

Cimco postprocessorer

Cimcos postprocessorer använder en egen .dll hjälpprogram. Du kan ladda ner den här;
https://www.mastercam.dk/mastercam/download/cp6/

Kör den nedladdade .exe installationsfilen, efter vilken cp6.dll filen är installerad.

Ladda ner postprocessorn till en gammal Mastercam-fil

Om du uppdaterar en gammal Mastercam postprocessor, observera att tidigare definierade filer ibland kan kvarstå när du laddar Mastercam-filen. Detta korrigeras genom att välja maskingrupps egenskaper under Arkiv -> Ersätt (maskindefinition)

Mastercam Mill

Mastercam Lathe