Lokal programvarubaserad licens

Fjärrtillgång med en lokal programvarubaserad Mastercam-licens

En lokal programvarubaserad licens är installerad på en CAM-arbetsstation och tillhandahålls till kunden enligt koden nedan:

Exempel på en programvarubaserad licenskod
Licensnummer: W123456
Aktiveringskod: 11A1-22BC-333D-44EF-G525-H6IJ-773KL-88MN

Vid övergång från arbetsplatsen till hemmet kan Mastercam-användningen fortsätta om en programvarubaserad lokal licens används. Denna licens fungerar på den dator där den för närvarande är aktiverad. Om du tar datorn med hem krävs inga ytterligare åtgärder då licensen förblir aktiverad och Mastercam fungerar normalt.

Om du vill överföra licensen tillfälligt från arbetsdatorn till en hemdator måste du först avaktivera licensen från den nuvarande datorn. Därefter kan licensen aktiveras på vilken dator som helst med Mastercam 2019 eller nyare. Instruktioner för att avaktivera och aktivera licensen finns i Aktiveringsguiden.

[bild src="/assets/Sidor/1/994/Mastercam-paikallinen-ohjelmistopohjainen-lisenssi.webp" id="170097" bredd="600" höjd="450" klass="leftAlone ss-htmleditorfield-file image"]

Noter:

Programvarukrav:

• Mastercam 2020 eller nyare: Ingen separat installation krävs.
  • Mastercam 2019: Du behöver installera den senaste versionen av Aktiveringsguiden, som kan laddas ner från denna länk.

Fjärrskrivbordanslutning:

• Om du vill använda en RDP (Remote Desktop Protocol)-anslutning till en arbetsdator kan du använda Mastercam med en fjärrskrivbordsanslutning. Detta är inte en optimal lösning, men det fungerar eftersom fjärrdatorn upprätthåller en direkt anslutning till nätverkslicensen.