Lokal USB-HASP Licensnyckel

Fjärranvändning av lokal USB-HASP Mastercam-licensnyckel

Om Mastercam-licensen finns på en lila HASP USB-licensnyckel kan programvaran användas på alla de datorer där HASP är ansluten. Det är viktigt att komma ihåg att ta med USB HASP när man flyttar från en arbetsplatsdator till en annan, eftersom Mastercam endast fungerar på den dator där HASP är ansluten.

Mastercam kan installeras på så många datorer som önskas, men användning är endast möjlig när HASP är ansluten till den specifika datorn. När du återgår till den ursprungliga datorn fungerar programvaran igen när HASP är ansluten tillbaka till den.

Att tänka på:

• Installation av drivrutiner:
    Om Mastercam har installerats på en ny dator måste även HASP-drivrutiner installeras.
    Drivrutinerna finns på följande plats:
    C:\Program Files\Mastercam 202X\Mastercam\common\HASPUserSetup.exe
    Installera drivrutinerna genom att dubbelklicka på filen.
  • Begränsning vid fjärranvändning:
    Programvaran kan inte användas via Windows Fjärrskrivbord med USB HASPen, eftersom den lokala USB-porten inte känns igen korrekt via denna anslutning, vilket förhindrar programvarans funktion.
  • Tidsinställningar:
    Om USB HASP ansluts till en dator med en annan tidszon än den ursprungliga datorn kan problem uppstå. Den nya datorns tid måste vara senare än den tidigare från vilken HASP togs bort. Det rekommenderas att notera tiden för den dator från vilken HASP togs och säkerställa tidsinställningarna på den dator där HASP ansluts.