Programvarubaserad nätverkslicens

Fjärråtkomst till mjukvarubaserad Mastercam-nätverkslicens

Den mjukvarubaserade nätverkslicensen installeras på servern och levereras till kunden enligt koden nedan:

Exempel på en mjukvarubaserad licenskod
Licensnummer: W123456
Aktiveringskod: 11A1-22BC-333D-44EF-G525-H6IJ-773KL-88MN

Om du vill använda Mastercam hemma istället för på arbetsplatsen och du har en mjukvarubaserad nätverkslicens, behöver du åtkomst till licensservern. Klientdatorn måste vara ansluten till licensservern via en VPN (Virtual Private Network) anslutning. Dessutom behöver CodeMeter WebAdmin konfigureras för att peka direkt på licensserverns IP-adress. Eftersom automatisk sökning inte fungerar över en VPN-anslutning måste varje klientdator ställas in för att hitta serverns IP-adress.

Konfiguration av klientdator:

Öppna CodeMeter Control Center:

Starta CodeMeter Control Center från Start-menyns CodeMeter-mapp i Windows.

Klicka på WebAdmin längst ner till höger i fönstret för CodeMeter Control Center.

Din standardwebbläsare öppnar följande adress: http://localhost:22350

Konfigurera WebAdmin:

Välj fliken Konfiguration högst upp på WebAdmin-sidan.

Välj "Lägg till ny server" och ange IP-adressen till servern som hanterar den mjukvarubaserade Mastercam-licensen.

När IP-adressen har angetts, klicka på "Tillämpa" innan du lämnar WebAdmin-sidan.

Nu kommer Mastercam alltid att söka efter licensen från den angivna IP-adressen.

Anteckningar:

Serverinställningar:

Inga ändringar behöver göras på licensservern för att möjliggöra fjärråtkomst. Om servern sänds inom nätverket och klientdatorer har åtkomst till port 22350 kan de använda Mastercam-licensen från servern. Se till att brandväggen inte behandlar fjärranslutningar annorlunda än lokala.

Fjärrskrivbordsanslutning (RDP):

Genom att använda en RDP fjärrskrivbordsanslutning på kontorsdatorn kan Mastercam användas via en fjärrskrivbordsanslutning, eftersom fjärrdatorn bibehåller anslutningen till nätverkslicensservern. Detta är inte den optimala lösningen, men det fungerar om nödvändigt.