Mastercam studentversion

Mastercam student- / demo-version kräver en aktiveringskod som du kan få från Mastercams tillverkares hemsida kostnadsfritt

Fem steg för att få licensen:

1. Skapa ett konto på my.mastercam.com
  2. Verifiera my.mastercam konto
  3. Begär aktiveringskoden för studentversionen
  4. Installera Mastercams studentversion på datorn
  5. Ange aktiveringskoden i Mastercam

Kontakta oss om du stöter på problem eller får felmeddelanden under licensförfrågan eller installationen

Skapa ett konto på https://signup.mastercam.com/try-mastercam

1. För att skapa ett mastercam.com-konto krävs en e-postadress. Ange din e-postadress i fältet Enter your email to start.
  2. När e-postadressen har angetts, ge webbplatsen tillåtelse att spara uppgifterna.
  3. Klicka på Get Started.

Därefter kommer webbplatsen be om att du anger informationen för my.mastercam.com-kontot.
  4. Säkerställ att e-postadressen är korrekt och ange ditt för- och efternamn.
  5. Skapa därefter ett lösenord för kontot. Lösenordet måste uppfylla följande villkor: minst 8 tecken, minst en bokstav, minst en siffra, inga blanksteg tillåtna
  6. Ange lösenordet igen i fältet Confirm Password.
  7. Fyll i CAPTCHA-fältet. Ange bokstäverna och siffrorna från bilden i fältet nedan och välj därefter Create Account.

Verifiera my.mastercam konto

1. Webbplatsen meddelar att ett bekräftelsemeddelande har skickats till din angivna e-postadress.
  2. Öppna din e-post och leta efter meddelandet Mastercam.com Validation Code. Om meddelandet inte kommer fram inom 10 minuter efter att kontot skapats, kontrollera att det inte är i skräppostmappen.
  3. Meddelandet innehåller en verifieringslänk. Klicka på länken Click here to validate your email address för att verifiera kontot.
  4. Verifieringslänken öppnas i webbläsaren och meddelar att kontoverifieringen har lyckats.
  5. Välj knappen Proceed to Login, vilket leder dig till inloggningssidan. Ange den e-postadress och det lösenord du använde för att skapa kontot och välj Login.

Begär aktiveringskoden för studentversionen

Vid första inloggningen på my.mastercam.com-kontot kommer webbplatsen att be om ytterligare information. Alla fält som är markerade med en stjärna (*) är obligatoriska.

1. Säkerställ att ditt namn är korrekt angivet.
  2. Ange därefter ditt telefonnummer, samt namnet på din utbildningsinstitution eller ditt företag. Välj sedan Country or Region från rullgardinsmenyn och välj landet Finland

3. Fyll i fälten för organisationsinformation. Om du är student, välj Education. Om du arbetar på ett företag, välj Industry. Svara på frågan Do you currently use Mastercam? med Yes eller No och välj Submit.
  4. Här får du Mastercam studentversionens licensnummer och aktiveringskod. Kopiera och spara dessa, då de ska anges till Mastercam efter installationen när programvaran startas för första gången.

Installera Mastercams studentversion på datorn

1. Ladda ner den senaste Mastercam versionen här. Om du vill ha programvaran på svenska, ladda ner även de svenska menyerna här.
  2. Dubbelklicka på installationsfilen efter att nedladdningen är klar.
  3. Följ instruktionerna som installationsfilen ger och installera Mastercam på arbetsstationen.
  4. Acceptera licensvillkoren och klicka OK för att påbörja installationen.

Ange aktiveringskoden i Mastercam

1. Starta Mastercam när du har installerat den på arbetsstationen.
  2. När du startar Mastercam för första gången, kommer programmet att fråga om en aktiveringskod. Välj Ja.
  3. Aktiveringsguiden i programvaran. Välj Online Activation/Deactivation.
  4. Välj Activate a New License och acceptera användarvillkoren.
  5. Programmet ansluter till aktiveringsservern och ber om licensnummer och aktiveringskod. Kopiera och klistra in dina sparade licensuppgifter i fälten så visas en grön bock under fälten och klicka på Next.
  6. Programmet ansluter till aktiveringsservern igen och ger därefter licensinformationen för studentversionen. Markera med en bock i rutan I understand that this license will only support Mastercam version 2019 and newer och klicka sedan på Next.
  7. Programmet ansluter till aktiveringsservern och meddelar att aktiveringen har lyckats. Välj Finish. Licensen för studentversionen är nu installerad!
  8. Starta Mastercam
  9. Mastercam ber om att acceptera slutanvändaravtalet. Markera med en bock i rutan Ja, jag har läst avtalet och godkänner det och välj Fortsätt.