Esprit CAM

Mikä on Esprit CAM?

Esprit CAM on DP Technologyn kehittämä tietokoneavusteinen valmistusohjelma, joka tarjoaa tehokkaan ohjelmointiympäristön CNC-työstökoneille. Ohjelman avulla voidaan luoda työstöratoja kaikenlaisille työstökoneille, hyödyntäen koneen kaikkia ominaisuuksia ja tuottaen nopeasti luotettavaa NC-koodia. Esprit CAM tukee jyrsinkoneita, sorveja, monitoimikoneita ja lankasahoja, joten se soveltuu monenlaisiin teollisiin sovelluksiin.

Esprit CAM ja jyrsinkoneet

Esprit CAM tukee 2–5-akselista jyrsintää, tarjoten käyttäjälleen laajan valikoiman työstösyklejä rouhintaan ja viimeistelyyn. Ohjelman SolidMill FreeForm™ -moduuli on laajalti käytössä esimerkiksi muottien ja työkalujen valmistuksessa, joissa tarvitaan tarkkoja ja monimutkaisia 3D-malleja.

Esprit CAM ja sorvit

Esprit CAM tarjoaa monipuoliset ohjelmointimahdollisuudet monikaraisille ja monirevolverisille sorveille. Ohjelma tukee muun muassa B-akselisorvausta, keskikärkien käyttöä ja tukilaakereita. SolidTurn®-moduuli mahdollistaa sekä rouhinta että viimeistelysorvaukset minkä tahansa konfiguraation omaaville sorveille, tarjoten muun muassa kierteen sorvauksen ja urien sorvauksen eri tekniikoita.

Monitoimikoneet ja lankasahat

Monitoimikoneissa yhdistyvät sorvaus- ja jyrsintäominaisuudet, ja Esprit CAM tukee näitä integroidulla ohjelmistolla, joka mahdollistaa usean akselin ja työkalun hallinnan. 2–5-akselisia lankasahoja varten Esprit CAM tarjoaa tarkat sahaus- ja viimeistelytyökalut, jotka vahvistavat ohjelman monipuolisuutta ja soveltuvuutta erilaisiin valmistusympäristöihin.

Yhteenveto

Esprit CAM on DP Technologyn kehittämä tietokoneavusteisen valmistuksen ohjelma, joka tarjoaa kattavan ohjelmointiympäristön CNC-työstökoneille, mahdollistamalla työstöratojen luomisen ja luotettavan NC-koodin tuottamisen erilaisille koneille, kuten jyrsinkoneille, sorveille, monitoimikoneille ja lankasahoille. Ohjelma tukee 2–5-akselista jyrsintää SolidMill FreeForm™ -moduulilla tarkkojen 3D-mallien valmistukseen ja tarjoaa monipuoliset ohjelmointimahdollisuudet monikaraisille ja monirevolverisille sorveille SolidTurn®-moduulilla. Lisäksi Esprit CAM hallitsee monitoimikoneiden integroidut sorvaus- ja jyrsintäominaisuudet sekä 2–5-akselisten lankasahojen tarkat sahaus- ja viimeistelytyökalut, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen ja soveltuvan eri teollisiin sovelluksiin.