Heidenhain

Heidenhain on saksalainen yritys, joka tunnetaan erinomaisista CNC-ohjausjärjestelmistään. Näitä järjestelmiä käytetään laajasti työstökoneissa ja mittausjärjestelmissä eri teollisuudenaloilla. Heidenhainin CNC-ohjaimet tarjoavat monipuolisia ja käyttäjäystävällisiä ratkaisuja koneistukseen, mikä tekee niistä suosittuja valintoja koneistamoissa ja konepajoissa.

Heidenhain Ohjausjärjestelmien Perusteet

Heidenhainin ohjausjärjestelmät on suunniteltu erityisesti jyrsintään, sorvaukseen ja erikoistyöstöihin. Yrityksen päätavoitteena on tarjota käyttäjille tarkkuustyöstöjä mahdollistavia ohjausratkaisuja, jotka ovat samalla helppokäyttöisiä ja intuitiivisia.

Ohjelmointi

• Dialogi-ohjaus: Heidenhainin ohjausjärjestelmissä käytetään usein "dialogi-ohjausta". Tämä tarkoittaa, että käyttäjä ohjaa koneen toimintaa vaiheittain helposti ymmärrettävän dialogikielen avulla, vähentäen monimutkaisten CNC-koodien tarvetta.
  • TSL (Technical Support Language): TSL on yksinkertaistettu koodikieli, jota käytetään Heidenhain-ohjauksissa. Se mahdollistaa nopean ja tehokkaan ohjelmoinnin.
  • Heidenhain Programming Station: Tämä ohjelmointityökalu mahdollistaa CNC-ohjelmien luomisen ja muokkaamisen tietokoneella. Ohjelmat voidaan siirtää koneeseen useiden eri median kautta, kuten USB-muistin tai Ethernetin välityksellä.

Toiminnot ja Ominaisuudet

• Graafinen Käyttöliittymä: Heidenhainin ohjauspaneelit tarjoavat laadukkaita graafisia käyttöliittymiä, jotka parantavat käyttäjän mahdollisuuksia visualisoida ja hallita koneistuksen kaikkia vaiheita.
  • Puutteiden ja Virheiden Havaitseminen: Heidenhain-järjestelmissä on virheiden ja häiriöiden havaitsemisominaisuudet, jotka mahdollistavat nopean reagoinnin ja koneistusprosessien keskeytymättömän jatkuvuuden.
  • Korkean Tarkkuuden Ominaisuudet: Monet Heidenhainin ohjaimista sisältävät massamuistin, joka mahdollistaa suurten CNC-ohjelmien nopean käsittelyn. Kompensointitekniikat ja virheenkorjausalgoritmit varmistavat korkean työstötarkkuuden.
  • Integroitu Työstöstrategia: Heidenhain-ohjaukset tukevat useita työstöstrategioita, kuten korkean syöttönopeuden koneistus (HSM), 5-akselinen koneistus ja monimutkaisten komponenttien sorvaus.
  • Simuloidut Ajot: Käyttäjät voivat simuloida ohjelmia graafisesti ennen tuotantoon siirtymistä, varmistaen näin, että kaikki toiminnot suoritetaan virheettömästi.

Heidenhain Ohjausjärjestelmien Tyypit

• TNC 640: Suunniteltu erityisesti monimutkaisiin koneistuksiin, kuten 5-akseliseen jyrsintään ja kääntösorvaukseen. Tukee HSCI-verkkokonfiguraatiota ja modernia käyttöliittymää.
  • iTNC 530: Soveltuu monipuolisiin koneistustöihin tarjoten tarkan ja joustavan työstöprosessin hallinnan.
  • TNC 320: Suunniteltu erityisesti pienten ja keskisuurten työstökoneiden ohjaukseen, joissa vaaditaan tehokas ja käyttäjäystävällinen järjestelmä.
  • TNC 7: Uusin ja yksi edistyneimmistä ohjausjärjestelmistä, jossa on panostettu erityisesti digitalisaatioon ja intuitiivisuuteen. Tarjoaa laajennetut simulaatio- ja visualisointiominaisuudet.

Turvallisuus ja Luotettavuus

• Koneen Turvallisuus: Heidenhain-ohjauksissa on tiukat turvallisuusmekanismit, kuten hätäseis-painikkeet ja valvontaominaisuudet, jotka takaavat käyttäjien turvallisuuden.
  • Järjestelmän Vikasietoisuus: Kehittyneet itsediagnostiikkaominaisuudet havaitsevat ja korjaavat vikoja reaaliajassa, varmistaen luotettavan toiminnan.
  • Päivitykset ja Tuki: Heidenhain tarjoaa säännöllisiä ohjelmistopäivityksiä, parantaen järjestelmien suorituskykyä ja turvallisuutta. Lisäksi yritys tarjoaa kattavaa teknistä tukea ja koulutuspalveluita.

Yhteenveto

Heidenhainin CNC-ohjausjärjestelmät tunnetaan monipuolisuudestaan, tarkkuudestaan ja käyttäjäystävällisyydestään, minkä ansiosta ne ovat suosittuja koneistamoissa ja konepajoissa. Järjestelmät, kuten TNC 640, iTNC 530, TNC 320 ja moderni TNC 7, tarjoavat laajan kirjon ominaisuuksia, jotka vastaavat vaativimpienkin teollisuuskäyttäjien tarpeisiin. Korkeat turvallisuus- ja luotettavuusstandardit sekä intuitiivinen ohjelmointi tekevät Heidenhainista erinomaisen valinnan CNC-ohjausjärjestelmien saralla.