Ohjelmistopohjainen verkkolisenssi

Ohjelmistopohjaisen Mastercam-verkkolisenssin etäkäyttö

Ohjelmistopohjainen verkkolisenssi asennetaan palvelimelle ja se toimitetaan asiakkaalle alla olevan koodin mukaisena:

Esimerkki ohjelmistopohjaisesta lisenssikoodista
License Number: W123456
Activation Code: 11A1-22BC-333D-44EF-G525-H6IJ-773KL-88MN

Kun haluat käyttää Mastercamia kotona työpaikan sijasta ja käytössäsi on ohjelmistopohjainen verkkolisenssi, tarvitset pääsyn lisenssipalvelimelle. Asiakaskoneen on oltava yhteydessä lisenssipalvelimeen VPN-yhteyden (Virtual Private Network) kautta. Lisäksi CodeMeter WebAdmin tulee konfiguroida osoittamaan suoraan lisenssipalvelimen IP-osoitetta. Koska automaattinen haku ei toimi VPN-yhteyden yli, on jokainen asiakaskone määritettävä etsimään palvelimen IP-osoitetta.

Asiakaskoneen Konfigurointi:

Avaa CodeMeter Control Center:

Käynnistä Windowsin Käynnistä-valikosta CodeMeter Control Center löytyvä CodeMeter-kansio.

Napsauta CodeMeter Control Center -ikkunan oikeasta alareunasta WebAdmin.

Oletusselain avaa seuraavan osoitteen: http://localhost:22350

Konfiguroi WebAdmin:

Valitse WebAdmin-sivun yläreunasta Configuration-välilehti.

Valitse "Add new Server" ja kirjoita palvelimen IP-osoite, joka hallinnoi Mastercamin ohjelmistopohjaista lisenssiä.

Kun IP-osoite on syötetty, klikkaa "Apply" ennen WebAdmin-sivulta poistumista.

Nyt Mastercam etsii aina lisenssiä annetusta IP-osoitteesta.

Huomautukset:

Palvelimen Asetukset:

Lisenssipalvelimella ei tarvitse tehdä muutoksia etäkäytön mahdollistamiseksi. Jos palvelin lähettää tietoa verkossa ja asiakaskoneilla on pääsy porttiin 22350, ne voivat käyttää Mastercam-lisenssiä palvelimelta. Varmista, ettei palomuuri käsittele etäyhteyksiä eri tavoin kuin paikallisia.

Etätyöpöytäyhteys (RDP):

RDP-etätyöpöytäyhteyden käyttäminen toimiston koneella mahdollistaa Mastercamin käytön etätyöpöytäyhteydellä, koska etäkone säilyttää yhteyden verkon lisenssipalvelimeen. Tämä ei ole optimaalinen ratkaisu, mutta toimii tarvittaessa.