USB NetHASP verkkolisenssi

USB NetHASP Mastercam-verkkolisenssin etäkäyttö

Käyttäessäsi Mastercamia työpaikan sijaan kotona, voit hyödyntää punaisen USB NetHASP verkkolisenssiavaimen etäkäyttömahdollisuutta. Tämä edellyttää, että sinulla on pääsy lisenssipalvelimelle, mikä tapahtuu VPN-yhteyden (Virtual Private Network) kautta. Lisäksi sinun on muokattava nethasp.ini-tiedostoa osoittamaan suoraan NetHASP-palvelimen IP-osoitetta. Jokaisen asennetun Mastercam-version .ini-tiedostoa tulee muokata erikseen, sillä kukin asennus on riippumaton toisistaan.

Ohjeet:

• Lataa tarvittavat tiedostot:
    Lataa nethasp.zip tästä linkistä: https://downloads.mastercam.com/public/drivers/nethasp.zip
  • Pura nethasp.ini-tiedosto joko Dokumentit-kansioon tai työpöydälle.
  • Muokkaa nethasp.ini-tiedostoa: Napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muokkaa. Tiedosto avautuu Muistiossa.
  • Päivitä IP-osoite kohdassa NH_SERVER_ADDR = vastaamaan NetHASP-palvelimen IP-osoitetta.
  • Tallenna muutokset: napsauta Tiedosto > Tallenna nimellä, varmista että tiedostonimi on nethasp.ini ja tiedostomuotona on Kaikki tiedostot.
  • Siirrä muokattu tiedosto: Kopioi muokattu nethasp.ini-tiedosto ja liitä se Mastercamin päähakemistoon (C:\Program Files\Mastercam 202X\Mastercam).
  • Kun saat ilmoituksen "Kohteessa on jo tiedosto, jonka nimi on nethasp.ini", valitse Korvaa kohteessa oleva tiedosto.

Huomautukset:

Lisenssipalvelimen muutokset:

Etäkäyttö ei vaadi muutoksia lisenssipalvelimella. Jos lisenssi toimii koko verkossa ja VPN-asiakkaat voivat käyttää palvelimen 475- ja 1947-portteja, Mastercamin etäkäyttö lisenssipalvelimelta on mahdollista. Tarkista palomuuriasetukset, jotta etä- ja paikallisyhteydet käsitellään samalla tavalla.

Paikallinen käyttö:

Jos haluat käyttää USB NetHASP-tikkua paikallisesti, koneella on oltava lisenssinhallintaohjelma. Lataa asennusohjelma täältä. Valitse asennuksen aikana lisenssipalvelimen asennus palveluna.
RDP-yhteys:

RDP-etätyöpöytäyhteyttä (Remote Desktop Protocol) voidaan käyttää toimiston koneella. Tämä toimii, koska etäkone säilyttää suoran yhteyden verkon lisenssipalvelimeen, mutta se ei ole optimaalinen ratkaisu.