Mastercam tuetut tiedostoformaatit

Mastercam on tunnettu CAD/CAM-ohjelmisto, joka tarjoaa kattavat työkalut sekä 2D- että 3D-suunnitteluun, simulointiin ja valmistukseen. Ohjelmiston vahvuus piilee sen joustavissa datarajapinnoissa, jotka mahdollistavat tehokkaan ja tarkan tiedonsiirron eri järjestelmien välillä.

Datarajapinnat ja Tiedostomuodot

Mastercam tukee useita tiedostomuotoja, mikä tekee siitä erittäin monikäyttöisen. Riippumatta siitä, onko tiedosto peräisin tietystä CAD-järjestelmästä vai neutraalissa muodossa, Mastercam lukee ja käsittelee tiedot luotettavasti ja tarkasti. Tämä on mahdollista lukuisten vakiorajapintojen ansiosta, joita voidaan tarvittaessa laajentaa valinnaisilla liitännöillä.

2D-Piirustusten Yleisimmät Tiedostomuodot

• PDF (.pdf): PDF-tiedosto on yleisesti käytetty tiedostomuoto dokumenttien kuten työpiirustuksien jakamiseen, joka säilyttää alkuperäisen asiakirjan asettelun ja sisältömuodon.
  • DWG (.dwg): DWG on yksi yleisimmistä muodossa tallennetuista CAD-piirustuksista. Sitä käytetään laajasti insinöörien ja arkkitehtien keskuudessa.
  • DXF (.dxf): DXF on DXF (Drawing Exchange Format) on tiedostomuoto, jonka Autodesk on kehittänyt CAD (Computer-Aided Design) -datan vaihtamiseen.
  • SLDDRW (.slddrw): SLDDRW on SolidWorks-ohjelmiston käyttämä piirustustiedostomuoto, joka tarjoaa yksityiskohtaiset ja teknisesti tarkat piirustukset.

• Autodesk Inventor Drawing (.idw): Autodesk Inventorin 2D-piirustustiedostot tarjoavat tarkan käsityksen suunnitteluista ja teknisistä piirustuksista.

3D-Mallien Yleisimmät Tiedostomuodot

• STEP (.step, .stp): STEP-muoto on standardoitu tiedostomuoto 3D-malliuunnittelutiedostojen vaihtoon ja se toimii hyvin eri CAD-järjestelmien kanssa.
  • Parasolid (.x_t): Parasolid on geometrinen mallinnustiedostoformaatti, jota tukevat monet suuret CAD-sovellukset laadukkaisiin 3D-malleihin.
  • SolidWorks Part (.sldprt): SLDPPRT on SolidWorks-ohjelmiston käyttämä osatiedostomuoto, jota käytetään yksittäisten komponenttien suunnittelussa.
  • STL (.stl): STL-muoto on yleinen tiedostomuoto 3D-tulostuksessa ja siinä mallin geometria esitetään kolmioina.
  • Autodesk Inventor Part (.ipt): Autodesk Inventorin 3D-osatiedostot mahdollistavat monimutkaisten komponenttien tarkan suunnittelun.
  • SAT (.sat): SAT-muoto on ACIS solid -mallinnustiedostoformaatti, jota käytetään esimerkiksi kuvien tuomisessa Vertex CAD-ohjelmistosta.

Mastercamin Edut

Mastercamin datarajapinnat tarjoavat merkittävää joustavuutta ja monipuolisuutta. Sen tuomat mahdollisuudet erilaisiin tiedostomuotoihin varmistavat, että tiedon siirto ja käsittely käy mutkattomasti, olipa kyseessä yksinkertainen 2D-piirustus tai monimutkainen 3D-malli. Uusimmat päivitykset ja lisäosat takaavat yhteensopivuuden uuden teknologian kanssa, tarjoten näin kilpailuetua ja tuottavuutta yrityksellesi.

Tutustu tarkemmin Mastercamin tarjoamiin palveluihin ja ratkaisuun, ja vie yrityksesi suunnitteluprosessit seuraavalle tasolle!

Tämä teksti tarjoaa asiantuntevan ja kattavan kuvauksen

Rajapinta Tiedostopääte Tuonti Vienti Vakio Optio
2D PDF .PDF X   X
3D PDF .PDF X X X
3D Mfg. Format .3MF X X X
ACIS .SAB X   X
ACIS .SAT X X X
Addive Mfg. .AMF X X X
Geomagic Design .AD_PRT, .AD_SMP X   X
Autocad .DWG, .DXF   X
Autocad .DWF, .DWFX X   X
Autodesk Inventor .IPT, .IAM, .IDW X   X
Cadkey .CDL X X X
Catia V4 .MODEL, .EXP X X   X
Catia V5 .CARPart, .CATProduct X     X
Catia V6 .3DXML X     X
EPS .AI, .EPS, .PS X   X
IGES .IGS X X X
KeyCreator .CKD X   X
Parasolid .X_T, .X_B, .XMT_TXT X X X
ProE / Creo .PRT, .ASM X     X
Raster 2 Vector .JPG, .TIF, .BMP X   X
Rhino .3DM X   X
SolidEdge .PAR, .PSM, .ASM X   X
SolidWorks .SLDDRW, .SLDPRT, .SLDASM X   X
SpaceClaim .SCDOC X   X
STEP .STP, .STEP X X X
Stereolithography .STL X X X
Unigraphics .PRT X     X
VDA .VDA X X X
Siemens NX .PRT X     X
Siemens JT   X     X
Wavefront .OBJ x x x