Heidenhain

Heidenhain on saksalainen yritys, joka tunnetaan erinomaisista CNC-ohjausjärjestelmistään, joita käytetään laajasti sekä työstökoneissa että mittausjärjestelmissä. Heidenhain-ohjausjärjestelmät tarjoavat monipuolisia ja käyttäjäystävällisiä ratkaisuja lukuisissa teollisuuden sovelluksissa.

Perusteet
Heidenhain-ohjausjärjestelmät on suunniteltu erityisesti jyrsintään, sorvaukseen ja erikoistyöstöihin. Heidän päätavoitteensa on tarjota käyttäjille mahdollisuudet tarkkuustyöstöihin sekä helppokäyttöiseen ja intuitiiviseen ohjelmointiin.

Ohjelmointi
Dialogi-ohjaus:

Heidenhainin ohjausjärjestelmissä on usein käytössä "dialogi-ohjaus", joka tarkoittaa, että käyttäjä ohjaa koneen toimintaa vaiheittain, helposti ymmärrettävän dialogikielen avulla. Tämä vähentää monimutkaisten CNC-koodien tarvetta.
TSL (Technical Support Language):

Tämä on toinen ohjelmointimuoto, jota käytetään Heidenhain-ohjauksissa ja se perustuu yksinkertaistettuun koodikieleen.
Heidenhain Programming Station:

Tämä ohjelmointityökalu mahdollistaa CNC-ohjelmien luomisen ja muokkaamisen tietokoneella. Ohjelmat voidaan sitten siirtää koneeseen useiden eri median kautta, kuten USB-muistin tai Ethernetin välityksellä.
Toiminnot ja ominaisuudet
Graafinen käyttöliittymä:

Heidenhain-paneelit tarjoavat laadukkaita graafisia käyttöliittymiä, jotka parantavat käyttäjän mahdollisuuksia visualisoida ja hallita koneistuksen kaikkia vaiheita.
Puutteiden ja virheiden havaitseminen:

Heidenhain-järjestelmät voivat automaattisesti havaita virheitä ja antaa niihin liittyen hälytyksiä, mikä mahdollistaa nopean reagoinnin ja koneistusprosessien keskeytymättömän jatkuvuuden.
Korkean tarkkuuden ominaisuudet:

Esimerkiksi monissa Heidenhainin ohjaimissa on integroitu massamuisti, joka mahdollistaa suurten ja monimutkaisten CNC-ohjelmien nopean käsittelyn. Lisäksi tarkkuusominaisuudet, kuten kompensointitekniikat ja virheenkorjausalgoritmit, varmistavat korkean työstötarkkuuden.
Integroitu työstöstrategia:

Heidenhain-ohjaukset tukevat useiden työstöstrategioiden integrointia, kuten korkean syöttönopeuden koneistus (HSM), 5-akselinen koneistus ja monimutkaisten komponenttien sorvaus.
Simuloidut ajot:

Käyttäjät voivat simuloida ohjelmointinsa etukäteen graafisesti ja varmistaa siten, että kaikki toiminnot suoritetaan virheettömästi ennen varsinaista tuotantoon siirtymistä.
Heidenhain-ohjausjärjestelmien tyypit
TNC 640:

Tämä ohjausjärjestelmä on suunniteltu erityisesti monimutkaisiin koneistuksiin, kuten 5-akseliseen jyrsintään ja kääntösorvaukseen. Se on erittäin joustava ja tukee sekä HSCI (Heidenhain System Communication Interface) -verkkokonfiguraatiota että modernia käyttöliittymää.
iTNC 530:

Laajalti käytetty ja tunnettu ohjaus, joka sopii monipuolisiin koneistustöihin. Se tarjoaa tarkan ja joustavan työstöprosessin hallinnan.
TNC 320:

Suunniteltu erityisesti pienten ja keskisuurten työstökoneiden ohjaukseen, jotka vaativat tehokkaan ja käyttäjäystävällisen ohjausjärjestelmän.
TNC 7:

TNC 7 on Heidenhainin uusimpia ja edistyneimpiä ohjausjärjestelmiä, jonka suunnittelussa on panostettu erityisesti digitalisaatioon ja intuitiivisuuteen. TNC 7 tarjoaa paranneltuja ominaisuuksia käyttöliittymän, konfiguroitavuuden ja prosessien optimoinnin osalta. Se mahdollistaa korkean tarkkuuden ja tehokkuuden monimutkaisissa koneistusprosesseissa. TNC 7 -ohjausjärjestelmässä on laajennetut simulaatio- ja visualisointiominaisuudet, jotka helpottavat käyttäjiä ennakoimaan ja hallitsemaan mahdollisia työstöhaasteita reaaliajassa.
Turvallisuus ja luotettavuus
Koneen turvallisuus:

Heidenhain-ohjauksissa on tiukat turvallisuusmekanismit, kuten hätäseis-painikkeet ja monipuoliset valvonta- ja pikasuojausominaisuudet, jotka takaavat koneen käyttäjien turvallisuuden.
Järjestelmän vikasietoisuus:

Heidenhain käyttää kehittyneitä itsediagnostiikkaominaisuuksia, jotka pystyvät havaitsemaan ja korjaamaan vikoja reaaliajassa, varmistaen luotettavan toiminnan.
Päivitykset ja tuki:

Heidenhain tarjoaa säännöllisiä ohjelmistopäivityksiä, jotka parantavat ohjausjärjestelmien suorituskykyä ja turvallisuutta. Lisäksi yritys tarjoaa kattavaa teknistä tukea ja koulutuspalveluja.
Yhteenveto
Heidenhain-ohjausjärjestelmät lukeutuvat maailman johtavien CNC-ohjausjärjestelmien joukkoon niiden monipuolisuuden, tarkkuuden ja käyttäjäystävällisyyden ansiosta. Järjestelmät, kuten TNC 640, iTNC 530, TNC 320 ja moderni TNC 7, tarjoavat laajan ominaisuuksien kirjon, jotka täyttävät vaativien teollisuuskäyttäjien tarpeet. Korkeat turvallisuus- ja luotettavuusstandardit, intuitiivinen ohjelmointi ja edistyneet toiminnot tekevät Heidenhainista erinomaisen valinnan CNC-ohjausjärjestelmissä.