Nyheter

CloudNC CAM Assist: Framtiden för CNC-programmering med AI

25.09.2024

Världen inom maskinteknik har genomgått många teknologiska revolutioner genom åren, men få innovationer är lika betydelsefulla som användningen av artificiell intelligens inom CNC-bearbetning. CloudNC har trätt fram i branschens framkant genom att utveckla världens första AI-baserade tillägg för CAM-programmering, känt som CAM Assist. Detta banbrytande verktyg lovar snabbare och mer effektiv produktion, minimerar behovet av manuellt arbete och erbjuder oöverträffade möjligheter för företag inom hela bearbetningsindustrin.

CAM Assist: En Ny Standard för CNC-Bearbetning

Utvecklat av CloudNC, CAM Assist är ett AI-baserat tillägg som direkt integreras med flera populära CAM-programvaror som Mastercam, Autodesk Fusion och Siemens NX. Detta tillåter användare att automatisera programmering, vilket i sin tur mångdubblar programmerarnas produktivitet och minskar mängden manuellt arbete. Med en knapptryckning kan beredskapsnivån för programmeringsprocessen ökas upp till 80 procent, vilket avsevärt påskyndar tiden från CAD-design till den första bearbetningen.

AI Stödjer CAM-Programmering

CAM Assist använder avancerad AI-teknik genom att kombinera bearbetningsteori och fysik. Det genererar otaliga sätt att tillverka komponenter, och beaktar unika kombinationer av skärverktyg, fixturer och bearbetningscenter. Detta eliminerar inte bara flaskhalsar i programmeringen utan optimerar också bearbetningsparametrar och minskar materialsvinn. AI är kapabel att välja de bästa verktygsbanorna och strategierna för hela arbetsstyckestillverkningen, vilket ger betydande effektivitetsfördelar.

Snabbare Offerthantering och Fixturdesign

En av de mest betydelsefulla fördelarna med CAM Assist är dess förmåga att påskynda offertberäkningsprocessen. AI-genererade uppskattningar av maskintid möjliggör hanteringen av offerter upp till fyra gånger snabbare. Detta tillåter verkstäder att hantera fler offerter och vinna fler kontrakt. Dessutom ökar hastigheten på fixturdesign avsevärt, vilket frigör programmerare att fokusera på mer produktivt arbete.

Integrerbarhet och Implementering

CAM Assist är utformad för att enkelt integreras i befintliga CAM-system, vilket minimerar stilleståndstid i samband med implementeringen av nya system. Detta innebär att företag kan utnyttja fördelarna med AI utan betydande hårdvaru- eller programvaruinvesteringar. Således kan företag snabbt förbättra sin produktivitet och kostnadseffektivitet genom att använda sina befintliga programmerings- och utrustningsresurser mer effektivt.

Avancerade Bearbetningsparametrar: Skärparametrar AI

CAM Assists senaste uppdatering, Skärparametrar AI, tar automatiseringen av bearbetning till en ny nivå. Denna funktion genererar automatiskt bearbetningsparametrar baserat på fysiska modeller som är optimala för nästan alla CNC-bearbetningsförhållanden. Detta minskar behovet för programmerare att manuellt experimentera och optimera, vilket sparar tid och minskar materialsvinn.

Framgångshistorier och Framtidsvisioner

CloudNC:s CAM Assist har avsevärt förändrat landskapet för CNC-bearbetning. Företagets VD, Theo Saville, rapporterar att användare av Mastercam kan spara i genomsnitt 1 000 timmar per år med hjälp av CAM Assist. Denna tid kan användas till mer produktiva aktiviteter, vilket möjliggör för företag att implementera tillväxt- och effektiviseringsinitiativ i en snabbare och bredare skala.

Kontakta oss för mer information eller för att förvärva CloudNC:s CAM Assist så att du kan börja använda detta innovativa verktyg och spara programmeringstid omedelbart.

Vi kommer också att presentera CAM Assist på Underleverantörsmässan i Tammerfors, 1-3 oktober 2024, vid monter C921