Tiger·tec® Gold -kampanja

Walter Tools Tiger·tec® Gold -kääntöteräpalat tarjouksessa 25.10.2024 asti. LUE LISÄÄ

Mastercam 2025 on julkaistu

Johtavan CAM-ohjelmiston uusi suomenkielinen versio on julkaistu! LUE LISÄÄ

UUTUUS: Mastercam-koulutusvideot nyt saatavilla

Verkkokauppamme on juuri lisätty Mastercam-koulutusvideoita! LUE LISÄÄ

Alihankinta 1.-3. lokakuuta 2024 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Löydät meidät Mastercamin messuosastolta C921. LUE LISÄÄ

Voiteluaineet ja Rasvat

Laadukkaat Voiteluaineet ja Rasvat Konepajoille. LUE LISÄÄ

CloudNC CAM Assist

Tulevaisuuden CNC-ohjelmointia tekoälyllä. LUE LISÄÄ

Uutiset

CloudNC CAM Assist: Tulevaisuuden CNC-ohjelmointia tekoälyllä

25.09.2024

Konetekniikan maailma on kokenut monia teknologisia mullistuksia vuosien varrella, mutta harva innovaatio on yhtä merkittävä kuin tekoälyn hyödyntäminen CNC-koneistuksessa. CloudNC on noussut alan eturintamaan kehittämällä maailman ensimmäisen tekoälypohjaisen lisäosan CAM-ohjelmointiin, joka tunnetaan nimellä CAM Assist. Tämä uraauurtava työkalu lupaa nopeampaa ja tehokkaampaa tuotantoa, vähentäen manuaalisen työn tarpeen minimiin ja tarjoten ennennäkemättömiä mahdollisuuksia koko koneistusalan yrityksille.

CAM Assist: Uusi standardi CNC-koneistukseen

CloudNC:n kehittämä CAM Assist on tekoälypohjainen lisäosa, joka integroituu suoraan useisiin suosittuihin CAM-ohjelmistoihin kuten Mastercamiin, Autodesk Fusioniin ja Siemens NX:ään. Tämä mahdollistaa käyttäjille ohjelmoinnin automatisoinnin, mikä puolestaan moninkertaistaa ohjelmoijien tuottavuuden ja vähentää manuaalisen työn määrää. Yhdellä napin painalluksella ohjelmointiprosessin valmiusaste voidaan nostaa jopa 80 prosenttiin, mikä nopeuttaa merkittävästi CAD-suunnittelusta ensimmäiseen koneistukseen kuluvaa aikaa.

Tekoäly CAM-ohjelmoinnin tukena

CAM Assist hyödyntää kehittynyttä tekoälyteknologiaa yhdistäen koneistuksen teorian ja fysiikan. Se generoi lukemattoman määrän erilaisia tapoja valmistaa komponentteja, ottaen huomioon ainutlaatuiset yhdistelmät lastuavista työkaluista, kiinnittimistä ja työstökoneista. Tämä ei ainoastaan poista ohjelmoinnin pullonkauloja, vaan myös optimoi työstöparametrit ja vähentää hukkamateriaalin määrää. Tekoäly osaa valita parhaat työstöradat ja strategiat koko työkappaleen valmistukseen, mikä tuo merkittäviä tehokkuusetuja.

Nopeampi tarjouslaskenta ja kiinnitinsuunnittelu

Yksi CAM Assistin merkittävimpiä etuja on sen kyky nopeuttaa tarjouslaskentaprosessia. Tekoälyn tuottamat koneaika-arviot mahdollistavat tarjouslaskennan käsittelyn jopa neljä kertaa nopeammin. Tämä antaa konepajoille mahdollisuuden käsitellä enemmän tarjouksia ja voittaa lisää kilpailutuksia. Lisäksi kiinnittimien suunnittelu nopeutuu merkittävästi, mikä vapauttaa ohjelmoijat keskittymään tuottavampaan työhön.

Integroitavuus ja käyttöönotto

CAM Assist on suunniteltu integroitumaan helposti olemassa oleviin CAM-järjestelmiin, mikä minimoi uusien järjestelmien käyttöönottokatkot. Tämä tarkoittaa, että yritykset voivat hyödyntää tekoälyn tuomat edut ilman suuria laite- tai ohjelmistoinvestointeja. Näin yritykset voivat nopeasti parantaa tuottavuuttaan ja kustannustehokkuuttaan käyttämällä nykyisiä ohjelmointi- ja laiteresurssejaan tehokkaammin.

Kehittyneet työstöparametrit: Cutting Parameters AI

CAM Assistin uusin päivitys, Cutting Parameters AI, vie koneistuksen automatisoinnin uudelle tasolle. Tämä ominaisuus generoi automaattisesti fysikaalisiin malleihin perustuvat työstöparametrit, jotka ovat optimaaliset lähes mihin tahansa CNC-koneistusolosuhteeseen. Tämä vähentää ohjelmoijien tarvetta manuaaliseen kokeiluun ja optimoinnin tekemiseen, mikä säästää aikaa ja vähentää materiaalihukkaa.

Menestystarinat ja tulevaisuuden visiot

CloudNC:n CAM Assist on muuttanut CNC-koneistuksen maisemaa merkittävästi. Yrityksen toimitusjohtaja Theo Saville kertoo, että Mastercamin käyttäjät voivat säästää keskimäärin 1 000 tuntia vuodessa CAM Assistin avulla. Tämä aika voidaan käyttää tuottavampiin toimiin, mikä mahdollistaa yritysten kasvu- ja tehostamispyrkimysten toteuttamisen entistä nopeammin ja laajemmassa mittakaavassa.

Ota yhteyttä, jos haluat tietää lisää tai hankkia CloudNC:n CAM Assistin, niin pääset hyödyntämään tätä innovatiivista työkalua ja säästämään ohjelmointiaikaa saman tien.

Esittelemme CAM Assistia myös Tampereella Alihankintamessuilla 1.-3. lokakuuta 2024 messuosastolla C921