Nyheter

Mastercam 2025: Den nya versionen av den ledande CAM-mjukvaran har släppts.

04.09.2024

Mastercam, en av världens ledande CAD/CAM-mjukvaror, har släppt den efterlängtade versionen Mastercam 2025! Denna version innebär betydande förbättringar och nya funktioner som gör programmeringen ännu enklare, snabbare och mer effektiv. Under hösten kommer vi att ge underhållskunder nya nedladdningslänkar till mjukvaruversionen och uppdaterade postprocessorer.

Vi har precis lanserat en ny utbildningsvideoprodukt i vår webbutik, där du nu kan köpa detaljerad steg-för-steg utbildning på finska om olika delar av Mastercam-mjukvaran. Det köpta video-utbildningspaketet kan ses i ett år från inköpsdatumet. Du kan också dela visningslänken med andra användare inom din organisation. På så sätt kan alla studera Mastercam enkelt och självständigt, när som helst, var som helst. Utforska våra erbjudanden och ge dig själv eller din organisation chansen att utvecklas till en Mastercam-expert enkelt och effektivt!

Utbildningsvideor » Camcut

Nyheter i Mastercam 2025

Mastercam 2025 innehåller flera nya funktioner och förbättringar som är utformade för att förbättra effektiviteten och noggrannheten inom bearbetning. Dessa funktioner hjälper avsevärt till att spara tid och kostnader i bearbetningsprocessen samtidigt som arbetskvaliteten förbättras.

2D Dynamisk Fräsning och Områdesfräsning med Avslutande Spån

En av de mest efterlängtade förbättringarna i Mastercam 2025-versionen är tillägget av 2D dynamisk fräsning och områdesfräsning med avslutande spån. Avslutande spån möjliggör enkel formning med samma operation, vilket sparar programmeringstid. Denna funktion möjliggör också preliminär efterbearbetning av formen med maskinverktygsstyrd kompensation, vilket lämnar samma bearbetningstolerans för den faktiska efterbearbetningen med slipade verktyg.

Fastspänningsgeometri i 3D-operationer

I Mastercam 2025 kan fastspänningsgeometri beaktas bättre i alla 3D operationer. Denna förbättring minskar programmeringsfel och förhindrar kostsamma kollisioner på maskinen, vilket stärker processens tillförlitlighet. När de väl definierats visas fastspänningarna direkt på "Modellgeometri"-fliken i operationer, vilket gör deras hantering intuitiv och enkel. Denna funktion säkerställer att alla fastspänningar och andra viktiga geometriska element beaktas under programmering.

Nivåvisningsinställningar och Avancerade Övergångsparametrar

De nya avancerade övergångsparametrarna i Mastercam 2025 möjliggör bättre kontroll över höjderna för olika bearbetningsnivåer, vilket gör dem mer visuella och intuitiva. Grafiska nivåvisningsinställningar gör att övergångar kan granskas och redigeras direkt på skärmen, vilket minskar konstruktionstiden och förbättrar bearbetningsnoggrannheten.

3-Axlig Gradoperation

Gradeoperationen, känd från fleraxliga vägar, finns nu också i Mastercam 2025 som en 3-axlig version för Mill-licenser som en Mastercam Grad-tilläggsfunktion. Denna funktion tar automatiskt bort grader från alla kanter på solida delar, vilket förbättrar bearbetningskvaliteten och minskar behovet av manuell efterbehandling. Grad-funktionen kan också undvika definierade geometriska former som arbetsstyckefastspänningar.

Y-axlig och A-axlig Svarvning

Mastercam 2025 Mill-Turn stöder nu Y-axlig svarvning i alla traditionella svarvoperationer samt avancerade operationer som dynamisk svarvning och PrimeTurning™. Y-axlig svarvning är en mycket stabil metod, eftersom skärkrafterna främst riktas in i maskinspindeln under processen. Vid nedsänkning och avskärningsoperationer minskar användningen av Y-axeln belastningen på avskärningsbladet, vilket möjliggör användning av större matar och längre fria längder på avskärningsbladen.

A-axlig svarvning, som hänvisar till Y-axlig svarvning där verktyget roterar runt verktygsaxeln (A-axeln) under svarvningsvägen, är en annan betydande ny funktion. Denna metod möjliggör att verktygets inställningsvinkel bibehålls konsekvent i förhållande till den svarvade formen, vilket ökar processens stabilitet och spånhantering. Hantering av A-axeln under svarvprocessen möjliggör svarvning av komplexa delar med ett enda verktyg och spån, utan korsningar av olika verktyg och operationer.

Nya Funktioner för Gängfräsning

Mastercam 2025 erbjuder förbättringar i gängfräsning. Nya fält för "Bearbetningsriktning" och "Spindelriktning" förbättrar användningen av bearbetningsparametrar. Fältet "Rak Längd" möjliggör exakta ansats- och avgångsrörelser, särskilt vid bearbetning av små gänghål. "Inkrementell Ansats/Avgång"-funktionen förbättrar verktygets livslängd och noggrannhet genom att minska verktygsslitage. "Verktygskantens Matningshastighet" beräknar periferimatningshastigheten för gängfräsen baserat på verktygsradien.

Hålval från Solida Modeller

Hålval från solida modeller är nu ännu mer effektivt i Mastercam 2025. Användare kan välja hål direkt från den solida modellen utan modelhistorik, vilket gör håloperationer smidigare och snabbare. Hålbearbetningsfunktionen har förbättrat urvalsregler och beteende och lagt till nya filter för samtidig val av flera hål, vilket ökar programmeringseffektiviteten.

Nya Säkerhetszonfunktioner i Hålbearbetning

Hanteringen av säkerhetszoner i hålbearbetning har förbättrats i Mastercam 2025. Den nya säkerhetszonsdefinitionen använder ytnät för parametriska former, vilket förbättrar beräkning och hantering. Nya algoritmer och parametrar, som linjärtolerans, anpassningsavstånd och utjämningsavstånd, erbjuder mer exakt kontroll över verktygsrörelser, vilket ökar säkerheten och noggrannheten för hela bearbetningsprocessen.

Mill-Turn Maskinkonfiguration

I Mastercam 2025 kan Mill-Turn-användare spara och ladda maskinkonfigurationer för att förbättra effektiviteten. Konfigurationerna kan sparas i separata filer som innehåller del- och verktygsmonteringskomponenter och enkelt laddas i senare projekt. Spara- och laddaknapparna i jobbsättet och verktygsinställningarna möjliggör flexibel hantering.

Utbildning och Online-inlärningsmaterial för Användning av Nya Funktioner

För att effektivt dra nytta av Mastercam-mjukvaran kräver användarna kunskap och färdigheter. Vi erbjuder skräddarsydda utbildningstjänster som hjälper bearbetare att maximera nyttan av mjukvarans senaste funktioner. Förutom utbildning på plats hos kunder erbjuder vi nu också finskspråkiga Mastercam online-inlärningsmaterial i vår webbutik, inklusive videor och övningar. Dessa möjliggör självstyrt lärande av mjukvaran.

Camcuts utbildningsvideor är utformade för att möta behoven hos både verkstadsindustrin och yrkesutbildningsinstitutioner och erbjuder omfattande och djupgående självstudier. Videorna täcker alla viktiga funktioner och egenskaper i Mastercam, inklusive ritning av arbetsstycken, import och skapande av fastspänningar och skärverktyg, definiering av bearbetningsbanor och fastställande av bearbetningsvärden. Utbildningsvideorna inkluderar även exempelvägar och nödvändiga ritningar samt 3D-modeller som tillåter studenter att öva sina inlärda färdigheter i praktiken.

På Camcuts webbplatsens supportsida hittar du också beskrivningar och tips för alla Mastercam bearbetningsvägar och en professionell ordlista för användning i verkstadsmiljöer. Den professionella ordlistan är en omfattande databas designad för verkstadspersonal, såsom bearbetare, som samlar alla viktiga termer och begrepp inom området på ett ställe. Den ger en tydlig och informativ beskrivning av varje term, vilket hjälper både nya och erfarna yrkesverksamma att förstå och använda rätt terminologi i sitt dagliga arbete.