Tiger·tec® Gold -kampanja

Walter Tools Tiger·tec® Gold -kääntöteräpalat tarjouksessa 25.10.2024 asti. LUE LISÄÄ

Mastercam 2025 on julkaistu

Johtavan CAM-ohjelmiston uusi suomenkielinen versio on julkaistu! LUE LISÄÄ

UUTUUS: Mastercam-koulutusvideot nyt saatavilla

Verkkokauppamme on juuri lisätty Mastercam-koulutusvideoita! LUE LISÄÄ

Alihankinta 1.-3. lokakuuta 2024 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Löydät meidät Mastercamin messuosastolta C921. LUE LISÄÄ

Uutiset

Mastercam 2025: Johtavan CAM-ohjelmiston uusi suomenkielinen versio on julkaistu

04.09.2024

Mastercam, yksi maailman johtavista CAD/CAM-ohjelmistoista on julkaissut odotetun Mastercam 2025 -version suomenkielisenä! Tämä versio tuo mukanaan huomattavia parannuksia ja uusia ominaisuuksia, jotka tekevät ohjelmoinnista entistäkin helpompaa, nopeampaa ja tehokkaampaa. Toimitamme syksyn aikana uuden ohjelmistoversion latauslinkit ja päivitetyt postprosessorit ylläpitoasiakkaille.

Olemme juuri julkaisseet uuden koulutusvideo-tuotteen verkkokauppaamme, josta voit nyt ostaa yksityiskohtaisia ja vaihe vaiheelta eteneviä suomenkielisiä koulutuksia Mastercam-ohjelmiston eri osa-alueista. Ostamasi videokoulutuspaketti on katsottavissa yhden vuoden ajan ostohetkestä lähtien. Voit jakaa katselulinkin myös muille käyttäjille oman organisaation sisällä. Näin jokainen pystyy opiskelemaan Mastercamiä helposti omatoimisesti, missä ja milloin tahansa. Tutustu tarjontaamme ja anna itsellesi tai organisaatiollesi mahdollisuus kehittyä Mastercam-osaajaksi helposti ja tehokkaasti!

Koulutusvideot » Camcut

Mastercam 2025:n Uudet Ominaisuudet

Mastercam 2025 sisältää useita uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka on suunniteltu koneistuksen tehokkuuden ja tarkkuuden parantamiseksi. Näiden ominaisuuksien myötä koneistusprosessissa voidaan säästää merkittävästi aikaa ja kustannuksia, samalla kun työn laatu paranee.

2D Dynaaminen Jyrsintä ja Aluejyrsintä Viimeistelylastuilla

Yksi odotetuimmista parannuksista Mastercam 2025 -versiossa on 2D dynaamisen jyrsinnän ja aluejyrsinnän viimeistelylastujen lisääminen. Viimeistelylastujen avulla muotojen viimeistely onnistuu helposti samalla operaatiolla, jolloin voidaan säästää aikaa ohjelmoinnissa. Tämä ominaisuus mahdollistaa myös muodon esiviimeistelyn työstökoneen ohjauksen kompensoinnilla, jolloin teroitettujen työkalujen kanssa voidaan jättää aina sama työvara varsinaiselle viimeistelylle.

Kiinnittimien Geometria 3D-Operaatioissa

Mastercam 2025 -versiossa työkappaleen kiinnittimien geometria voidaan huomioida entistäkin paremmin kaikissa 3D-operaatioissa. Tämä parannus vähentää ohjelmointivirheitä ja estää kalliita törmäyksiä työstökoneella, mikä parantaa prosessin luotettavuutta. Kerran työmäärittelyssä määritellyt kiinnittimet näkyvät suoraan operaatioiden 'Mallin geometria' -välilehdellä, mikä tekee niiden hallinnasta intuitiivista ja kätevää. Tämän ominaisuuden ansiosta ohjelmoijat voivat varmistaa, että kaikki kiinnittimet ja muut tärkeät geometriset elementit otetaan huomioon jo ohjelmointivaiheessa.

Tasojen Näyttöasetukset ja Kehittyneet Siirtymisparametrit

Mastercam 2025 -version uusilla kehittyneillä siirtymisparametreillä voidaan hallita eri työstötasojen korkeuksia entistä visuaalisemmin ja intuitiivisemmin. Graafisten tasojen näyttöasetukset mahdollistavat siirtymien tarkastelun ja muokkaamisen suoraan kuvaruudulta, mikä vähentää suunnitteluun kuluvaa aikaa ja parantaa työstön tarkkuutta.

3-Akselinen Jäyste-Operaatio

Moniakseliradoista tuttu jäyste-operaatio on nyt saatavilla Mastercam 2025 -versiossa myös 3-akselisena versiona Mill-lisensseille Mastercam Deburr -lisäominaisuutena. Tämä ominaisuus poistaa automaattisesti jäysteen kaikista Solid-kappaleen reunoista, mikä parantaa työstön laatua ja vähentää manuaalisen viimeistelyn tarvetta. Jäystetoiminto osaa myös väistää määritellyt väistettävät geometriat, kuten esimerkiksi työkappaleiden kiinnittimet.

Y-akselisorvaus ja A-akselisorvaus

Mastercam 2025 Mill-Turn tukee nyt myös Y-akselisorvausta kaikissa perinteisissä sorvausoperaatioissa sekä kehittyneissä operaatioissa, kuten dynaaminen sorvaus ja PrimeTurning™. Y-akselisorvaus on erittäin vakaa menetelmä, koska lastuamisvoimat kohdistuvat prosessissa pääsääntöisesti työstökoneen karaan. Pisto- ja katkaisuoperaatioissa Y-akselin käyttö vähentää katkaisulehteen kohdistuvaa kuormitusta, mikä mahdollistaa suurempien syöttöjen ja pidempien vapaapituuksien käytön katkaisulehdillä.

A-akselisorvaus, joka tarkoittaa Y-akselisorvausta, jossa työkalu kääntyy työkaluakselin (A-akselin) ympäri sorvausradan aikana, on toinen uusi merkittävä ominaisuus. Tämä menetelmä mahdollistaa työkalun asetuskulman säilyttämisen vakiona suhteessa sorvattavaan muotoon, mikä parantaa koneistusprosessin vakautta ja lastunhallintaa. Sorvausprosessin aikana tapahtuva A-akselin hallinta mahdollistaa monimuotoisien kappaleiden sorvaamisen yhdellä työkalulla ja yhdellä lastulla ilman eri työkalujen ja operaatioiden yhtymäkohtia.

Kierrejyrsinnän Uudet Ominaisuudet

Mastercam 2025 tarjoaa parannuksia kierrejyrsintään. Uudet "Työstösuunta" ja "Karan suunta" -kentät parantavat työstöparametrien käyttöä. "Suoran pituus" -kenttä mahdollistaa tarkat lähestymis- ja poistumisliikkeet, erityisesti pienten kierrereikien työstössä. "Asteittainen lähestyminen/poistuminen" -toiminto parantaa työkalun käyttöikää ja tarkkuutta vähentämällä työkalun kulumista. "Työkalun reunan syöttönopeus" laskee kierrejyrsimelle kehäsyöttönopeuden työkalun säteen perusteella.

Reikien Valinta Solid-malleista

Reikien valinta solid-malleista on nyt entistä tehokkaampaa Mastercam 2025:ssä. Käyttäjät voivat valita reikiä suoraan solid-mallista ilman mallihistoriaa, mikä tekee reikä-operaatioista sujuvampaa ja nopeampaa. Reiän työstön toiminnallisuudessa on parannettu valintasääntöjä ja käyttäytymistä sekä lisätty uusia suodattimia useiden reikien samanaikaiseen valintaan, mikä parantaa ohjelmointitehokkuutta.

Turva-alueen Uudet Ominaisuudet Reikien Työstössä

Reikien työstön turva-alueiden hallinta on parantunut Mastercam 2025:ssä. Uusi turva-alueen määrittely käyttää pintaverkkoja parametrisille muodoille, mikä parantaa laskentaa ja hallintaa. Uudet algoritmit ja parametrit, kuten lineaaritoleranssi, sovitusetäisyys ja juohevoitusetäisyys, tarjoavat tarkempaa hallintaa työkalun liikkeille ja parantavat näin koko työstöprosessin turvallisuutta ja tarkkuutta.

Mill-Turn Koneen Konfigurointi

Mastercam 2025:ssa Mill-Turn käyttäjät voivat tallentaa ja ladata koneen konfigurointeja tehokkuuden parantamiseksi. Konfiguroinnit voidaan tallentaa erillisiin tiedostoihin, jotka sisältävät kappaleen ja työkalun kiinnityskomponentteja ja ladata ne helposti myöhempiin projekteihin. Tallenna ja lataa -painikkeet työmäärittelyssä ja työkalujen asetuksissa mahdollistavat joustavan hallinnan.

Koulutukset ja Verkkokoulutusmateriaalit Uusien Ominaisuuksien Hyödyntämiseen

Mastercam-ohjelmiston tehokas hyödyntäminen vaatii käyttäjältä tietoa ja taitoa. Tarjoamme räätälöityjä koulutuspalveluja, jotka auttavat koneistajia saamaan täyden hyödyn ohjelmiston uusimmista ominaisuuksista. Asiakkaalla tapahtuvan koulutuksen lisäksi tarjoamme verkkokaupassamme nyt myös suomenkielisiä Mastercam-verkkokoulutusmateriaaleja, jotka sisältävät videoita ja harjoituksia. Näiden avulla ohjelmistoa voi opiskella itsenäisesti omaan tahtiin.

Camcutin koulutusvideot on suunniteltu vastaamaan sekä konepajateollisuuden että ammatillisten oppilaitosten tarpeisiin, tarjoten kattavan ja syvällisen itseopiskelumateriaalin. Videot kattavat kaikki Mastercamin keskeiset toiminnot ja ominaisuudet, kuten työkappaleiden piirtämisen, kiinnittimien ja lastuavien työkalujen tuonnin ja luonnin, työstöratojen määrittelyn ja työstöarvojen asettamisen. Koulutusvideot sisältävät myös esimerkkitiedostot ja tarvittavat piirustukset sekä 3D-mallit, joiden avulla opiskelijat voivat harjoitella oppimiaan taitoja käytännössä.

Camcut-verkkosivuston tuki-osiosta löydät myös kuvauksen ja vinkkejä kaikkiin Mastercam-työstöratoihin sekä ammattisanaston konepajojen käyttöön. Ammattisanasto on konepajojen ammattilaisille, kuten koneistajille, suunniteltu kattava tietopankki, joka kerää yhteen kaikki alan keskeiset termit ja käsitteet. Se tarjoaa selkeän ja informatiivisen kuvauksen jokaisesta termistä, auttaen sekä uusia että kokeneita ammattilaisia ymmärtämään ja käyttämään oikeaa terminologiaa päivittäisessä työssään.